Resultat

2008

 

 

 
 
27-28/6-08 EM Momarken, Norge    
5-6/7-08 EM Höljes    
4-5/10-08 EM-final i Tyskland    
       
       
       
       
       
 

 

 

3-5/10-08 EM-final i Tyskland
Ytterligare en bra placering. Nu var det Mickes tur. Hans ända tävling i år och en så bra placering.
Vädret var inget vidare, regn regn och regn. Mest hela tiden.

Det började med en sjunde tid och sen gick det bara uppåt. Han placerade sig totalt på en andra tid i A-final och fick stå i det främre ledet. Men då hände något, eller inte. Han tyckte att det blev en tjuvstart och åkte inte iväg. Det innebar att han startade efter alla andra och hade en sjätte plats. Därifrån kämpade han sig uppåt men det var svårt att köra om. Han passerade Tohill, men strax efter blev Micke vänd av samma och låg igen på en sjätte plats, vilken han slutligen också hade i mål. Lite synd med en sån chans att placera sig i toppen. Men ändå, att placera sig sexa i A-final efter att inte kört ngn tävling i år är ändå väldigt bra presterat. Det var många som tyckte att det var synd att de inte kör fler tävlingar, både Peter och Micke.

Det här var årets sista tävling och vad det blir nästa år är det ingen som vet. Klassen Division 2 försvinner och bilen klassar inte in mer. Vi får se.

De vill fortsätta att tävla, men det krävs en hel del för att få det hela att gå ihop.

Tack Johan, Sportbilder, för alla fina bilder. Gå in under bilder.

Tack för i år!

 

6/7-08
Härligt, totalt en tredjeplats i A-finalen! Det blev en tuff körning i finalerna.
Peter hamnade i B-finalen och fick som vanligt en bra start. Han kom iväg som tvåa men slutade på en förstaplats vilket innebar att han gick upp till A-finalen.

I A-finalen stod han i sista led (bredvid Valle). Det blev trångt i första böjen. Valle blev påkörd och sladdade ut över hela banan och körde först på Padgurskis och sedan på Peter. Peter hamnade utanför banan i sandfållan, men kom lyckligtvis loss. Han jagade placeringar och hamnad slutligen på en tredjeplats. Bra tuff körning.

Att sedan Frank Valle tyckte att Peter skulle ha svartflagg efter sina påkörningar var helt ojust. Det var inte Peter som körde på Valle utan helt och hållet tvärtom. Valle körde på Peter! Det kanske är bra att hitta någon syndabock för sina egna dåliga körningar. Att sedan Valle bara puttrade runt och inte släppte fram Peter som hade bättre fart borde istället ha gett en svartflagg till Valle!!

En lyckad helg för teamet.
Alltihop direktsändes på TV;n vilket kändes jättekul. TACK alla som hejade på Peter, både vid banan på plats och även hemma i TV-sofforna.
Vad som händer framöver vet vi inte. Både Peter och Micke vill köra några tävlingar till i år och det kanske vore kul. Vi får se.

 

5/7-08.
Nu är vi på plats i Höljes. Hit kom vi i torsdags och igår hände inget annat förutom besiktning.

Idag, lördag, har Peter kört två fria träningar, tidsträning och ett heat.
När han skulle åka tidsträning så började det att regna. Fungerade inget bra med däcken. Han fick nioende tid.
Det slutade att regna och var torrt när han körde sitt första heat. Han kom bra iväg i starten. De låg tre i bredd och han kom iväg som tvåa. Efter ett halvt varv stannade han. Nu hade medbringaren mellan växellåda och drivaxel på högersidan gått av. Det har heller aldrig hänt förut. Kändes inte kul.

Nu är bilen klar för start igen. Vi fick svetshjälp från Andreas Eriksson, Team Ford RS. Tack! Nu får vi hoppas på bättre tur imorgon.

På kvällskvisten började det åska och dundra och regnet bara öste ner. Vi får se vad det blir för väder imorgon..

 

                           

27/6-08.
Nu är första tävlingen avklarad. Peter slutade på en fjärdeplats totalt. Bra jobbat!

Det hela började med tidsträning som Peter blev diskvalificerad på. Bilen vägde för lite! När han besiktade och vägde in bilen så hade han två däck i och dessa hade han inte kvar när tävlingen började. Det här innebar att han blev uppkallad till domarjuryn och placerades sist i tidsträningen.

I första heatet fick han en kanonstart och ledde från start till mål. Han fick totalt en fjärdetid i första omgången. Riktigt kul.

Andra heatet missade han starten och slutade totalt på sjätteplats. Nu låg han totalt femma efter två omgångar.

I tredje heatet blev han tvåa och fick han en femte tid totalt.

Det här innebar tvåa in i B-finalen då kan han fortfarande gå till A-final. Valle som hade pole i B-finalen valde andra spår och Peter valde första spår. De låg jämsides in i första böjen men Peter hade innern och höll bara i och kom ut som etta. Den placering hade hann alla varv och vann B-finalen överlägset.
Efter heatet kom Valle och slog näven på Peters biltak och var arg för att Peter inte släppte fram honom i första kurvan. Han påstod också att samma sak hade Peter även åstadkommit förra året. Kenta förklarade att det var lite svårt för Peter körde inte här förra året. (Det var Micke).

I A-finalen fick han stå i sista led. Han kom bra iväg och det blev lite rörigt i första kurvan. Tre stycken stack direkt in på alternativspåret och Peter och en till åkte det andra spåret. Bilen framför Peter fick en liten "sluring" och då passade Peter på att sticka förbi. Han låg först i A-finalen!. Efter sig hade han Castoral, Kotek och Padgurski. Det gick riktigt bra för Peter. Han hade bra fart men tyvärr efter 1½ varv stannade Peter. Vänster drivaxel gick av. Vilken otur. Det hade varit spännande att se hur det hela hade slutat ifall Peter fick köra alla varv. Han slutade på en fjärde plats totalt. Det var riktigt kul att se hur bra han kunde hänga med EM-eliten. Det här var Peters första tävling för i år och de andra har kört ett flertal tävlingar redan på säsongen.

Nu är det bara att packa ihop och åka vidare mot Höljes där nästa tävling går. Bilen lagades på en gång och det finns inga riktjobb som ska fixas vilket känns bra. Nu kan vi ha lite semester också.

/Team Lundmark (Kenta, Annelie, Peter, Roxanne, Nathalie, Melissa, Micke, Aki och Toxic.)